Travel-Carp
  • Головна
  • Тактика
  • Оснащення
  • Підгодовування
  • Різне
No Result
View All Result
Travel-Carp
  • Головна
  • Тактика
  • Оснащення
  • Підгодовування
  • Різне
No Result
View All Result
Travel-Carp
No Result
View All Result
Home Тактика

Готуємось до Старту Сезону

Reading Time: 1 mins read
0
Найдосвідченіший професійний короп’ятник Газ Фархем поділиться своєю тактикою лову, приготуванням насадок та іншими аспектами карпфішингу для плідного відкриття сезону навесні.

Весна – час відродження, час, коли природа оживає. Одночасно з підвищенням температури активізується короп і, звичайно, рибалки, які бажають після тривалої зими повернутися на берег, що манить. В останні дні очікування, після закінчення зими, я починаю поступово готується до майбутнього відкриття сезону.

Вибір точки лову

Зазвичай навесні тактика висиджування на одному місці зі щільно годованим точкою не дає результату. Принаймні, виходячи зі свого досвіду, не рекомендую складати всі яйця в один кошик.

Одні ділянки водоймища отримують більше сонця та тепла, ніж інші, що змушує коропа міняти звичні стояки. При цьому ситуація може змінюватись протягом одного дня. Зростання водоростей та утворення нових джерел природного харчування також підштовхують коропа більше рухатися акваторією.
На одній водоймі навесні я кілька сезонів намагався вистежити маршрути коропа, але мої праці ніяк не окупилися, оскільки будь-яка зміна погоди моментально позначалася на поведінці коропа.

Чищення потенційної точки лову.

Маленькі граблі дозволяють розчистити ділянку.

Весняний короп украй не передбачуваний. Я міг просидіти дві доби за сприятливих умов, коли на мене дув теплий вітер, сектор отримував максимум сонячних променів, але сигналізатори мовчали. Як тільки погода мінялася в гірший бік, вітер змінював напрямок, відбувався стрибок тиску, я отримував клювання.

Через роки я більше не будую грандіозних тактичних планів на весну. Я намагаюся бути настільки адаптивним, як це можливо. Відповідно, беру мінімум спорядження, завжди стежу за акваторією і швидко міняю свої стоянки лову.

Враховуючи той факт, що у мене не так багато часу, я зазвичай прибуваю на водойму ввечері і вирушаю додому наступного ранку. За таких обставин здатність в одну мить зібрати та розкласти снасті – необхідність.

Коли холоду ще не відступили в повній мірі, то на березі, як правило, немає або зовсім небагато рибалок. серйозна перевага.

Останні пару років я фотографую потенційні зони ловлі і залишаю нотатки в телефоні про глибину і характер дна. водоймищах, де немає точного розмежування секторів.

На смартфоні можна легко фіксувати ділянки водоймища, що сподобалися, а також глибину і характер дна.

Я впевнено можу сказати, що попередня розвідка місцевості значно збільшила кількість клювань на старті сезону.

Вибір насадки

Ще один найважливіший аспект мого передстартового ритуалу – приготування насадок. Роками я прискіпливо катаю свої власні яскраві pop-up’и. Я отримую величезну насолоду від процесу. З боку самокату бойлів схожий на медитацію, оскільки я кілька годин з особливим трепетом руками катаю майбутні насадки.

Використовуйте маленькі насадки та маленькі, легкі гачки. Снасть є максимально делікатною. Не бійтеся ставити бойли 8-12мм, а гачки краще використовувати менших розмірів, щоб вони були пропорційні насадці – розмірів 6-8. Вони в рази легші, а легкі гачки – це насправді дуже важлива деталь при лові ранньою весною. Найбільш популярні гачки -Korda Wide Gape №8,Korda Mixa №8-10,Fox Wide Gape №7-8.

Яскраві, сильно атрактивні бойли найкращі для лову в холодній воді. Відмінно працює Кисла груша, Ананас, Мандарин у їх складі велика кількість потужного атрактанта і яскравий колір.

Заготовки для майбутніх плаваючих бойлів. Незважаючи на подальше покриття пробкової кульки бойловим міксом, мені подобається, коли пробка також вбирає весь аромат рідин.

Я додаю трохи рідини в банку з насадками, через тиждень вони повністю її вбирають, і я знову повторюю процес аж до 3-4 тижнів. У результаті виходить твердий плаваючий бойл, але з відмінним запахом, який приманює коропа навіть за кілька годин після перебування під водою.

Весь процес просочування займає час, але результат того вартий, особливо навесні, коли я використовую зовсім трохи підгодовування або взагалі ловлю на одиночну насадку.

Весною у мене завжди працюють яскраві насадки.

Тигрові горішки

Я великий фанат тигрових горіхів. Поєднання горішків із комбінацією частинок – чудова тактика влітку. Можливо, я не так часто застосовую частки навесні, але завжди готую їх наперед. У мене дуже щільний графік, тож рідко випадає вільна хвилина. Готувати нову порцію щоразу, коли вирушаю на берег, просто не можна.

Я завжди готую тигрові горіхи і частки навесні великими порціями. Дуже важливим елементом є їхня ферментація, щоб вони стали максимально солодкими, насиченими атрактантами.

Ці дні я постійно їх перевіряю, щоб упіймати ідеальний момент. Суміш горішків має отримати властивість липкості, виразний аромат та яскравий солодкий смак. Як тільки я відчуваю, що вони готові, так одразу розподіляю все відро в маленькі ємності із щільною кришкою та відправляю у морозилку.

З цього дня я готовий до риболовлі будь-якої хвилини, адже немає нічого простішого, ніж дістати готову порцію горішків і вирушити на берег. Їх я використовую як як насадку, так і подрібнюю для підгодовування або ПВА-стіку. Так само я поступаю з насінням конопель, ще мені подобається арахіс і бразильський горіх.

Тигрові горіхи у густому солодкому соку від варіння. Частину заздалегідь подрібнюю для ПВА-стіків.

У готовому вигляді вони вирушають у морозилку.

Навіть якщо я не використовую горішки на березі, то обов’язково додаю сік від варіння до бойлів. Цей спосіб доводить свою плідність уже багато років. До того ж, незважаючи на всю ефективність горішків, мало хто використовує їх, розраховуючи тільки на загальноприйняті бойли з упаковки. В умовах такої конкуренції я завжди відчуваю свою перевагу, адже я маю саморобні pop-up’и, які пройшли контрольований шлях створення та насичення добавками, і ферментовані горішки у власному соку.

Приготування снастей

Ще до старту сезону я починаю готувати своє обладнання до майбутніх рибалок. Починаю з базових речей, наприклад, намотування свіжої волосіні на котушки. Нарівні з кількома баночками свіжоприготовлених бойлів немає нічого приємнішого, ніж бачити нову волосінь на шпулі.

Потім настає час поводочниці та наповнення сумки. Я повністю оновлюю повідки, в’яжу нові лідери та мінімізую свої снасті для майбутніх весняних сесій. Хочу відзначити, що повна зміна оснасток не є обов’язковим елементом, що різко підвищує кількість клювань.

У мене є кілька друзів, чиї поводочниці з року в рік стають все бруднішими, але вони не перестають викладати в соцмережі нових трофеїв. Тим не менш, мені подобається починати рік, знаючи, що я повністю оновив витратні матеріали, тому впевнений у них на 100%.

Як згадував раніше, мої вилазки на водойму зазвичай тривають менше доби, при цьому часто міняю стоянки лову. Плюс, враховуючи той факт, що я заздалегідь розвідую ситуацію на березі, складаю в сумку тільки те, що мені дійсно буде потрібно. Вкрай складно позбутися думки “а раптом мені знадобиться це”, тільки з роками я зумів викинути її з голови. Як наслідок, після прибуття на воду розкладання снастей займає лічені хвилини, а зміна точки лову ще менше.

Приготування їжі

Багато хто не звертає уваги на свою їжу, але я не з тих, хто отримує задоволення на голодний шлунок.

Я не стаю молодшим і не можу харчуватися тим, що під руку потрапить, як у безтурботні студентські роки. Моєму шлунку дісталося одночасно, тому я ставлюся до приготування їжі не менш відповідально, ніж до приготуваннябойлівабо тигрових горіхів.

Я помітив, що смачно приготовлена їжа не тільки добре позначається на самопочутті, а й допомагає перебороти лінощі на березі, що в результаті виливається в одержання клювань. Іноді важко собі зізнатися, але саме лінь не дозволяє рано прокинутися, щоб оглянути акваторію в пошуку активності риби, перезакинути вудилища і т.д.

З собою я завжди беру кілька контейнерів із вже приготовленою вдома їжею. На сніданок у мене каша, на обід рис, овочі та інша корисна їжа. Комусь розмови про їжу можуть здатися дрібницею, але я точно впевнений, що на голодний шлунок важко отримати всю гаму задоволення від карпфішингу. Тим більше, готова їжа з дому дозволяє заощаджувати дорогоцінний час, якого в сучасному світі стає дедалі менше.

Вдалого відкриття сезону!

ShareTweetPin
Previous Post

Річковий Карпфішинг

Next Post

Азбука Карпфішингу

Next Post

Азбука Карпфішингу

Карпфішинг у Мутній Воді

Leave Comment
Facebook

Categories

  • Оснащення
  • Підгодовування
  • Різне
  • Тактика
No Result
View All Result
  • Головна

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In